Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

                                                      Иванов Мирко
 
 


    
 
  

 

Член на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ).
     
  
   Претседател на Советот на општина Делчево. Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Турција.
     
  
   Роден 1948 година во с. Бигла, Делчево, РМ. Македонец. Завршил Виша техничка школа. Работел како погонски инженер во произвотство, бил директор на претпријатие. Се служи со францускиот, српскиот и бугарскиот јазик. Бил пратеник на СДСМ во Собранието на РМ во двата претходни мандати од 1990 до 1994 и од 1994 до 1998 година. Живее во Делчево.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.