Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


Црвенковски Бранко 

 

 

 

 

 

 

Член и претседател на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ).
     
Бил премиер на Владата на Република Македонија од 1992 до 1998 година.
     
Роден 1962 година во Сараево, БиХ. Македонец. Завршил Електротехнички факултет. Бил вработен во "СЕМОС", по што професионално се ангажира во политиката. Добро го знае англискиот јазик. Бил пратеник во Собранието на РМ од 1990 до 1992 година. Живее во Скопје.


 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.