Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Зулфи Адили

 

Независен пратеник. Роден на 11.11.1979 во с. Патишка Река, Скопје. Албанец. Има завршено Правен факултет, ДУТ.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, член 
  • Комисија за култура, член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.