Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

Зоран Илиоски

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 28.10.1962 во Битола. Македонец. Дипломиран електротехнички инженер, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“.

 

Активности во Собранието:

 • Буџетски совет на Собранието на Република Македонија, член
 • Комисија за оценување на основаноста на Предлогот за покренување постапка за утврдување одговорност на претседателот на Република Македонија, претседател
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, претседател
 • Комисија за локална самоуправа, член
 • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
 • Комисија за уставни прашања, заменик-член 
 • Комисија за економски прашања, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.