Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

Владимир Ѓорчев

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 31.8.1978 година во Скопје. Македонец. 

 

Активности во Собранието:

 • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, претседател
 • Комисија за уставни прашања, член 
 • Комисија за одбрана и безбедност, член
 • Комисија за надворешна политика, заменик-член
 • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
 • Делегација во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка на Европа (ПС ОБСЕ), член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
 • Делегација во Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПС СЕ), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на САД, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.