Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

Владанка Авировиќ

 

Член на СПМ. Родена на 22.1.1954 во Скопје. Македонка. Дипломиран економист, Универзитет „Св.Кирил и Методиј“, Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за економски прашања, заменик-претседател
  • Анкетна комисија за скандалот со прислушкувањето, член
  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот Република Унгарија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.