Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

Вјолца Мехмети-Нуредини 
 

Член на ДУИ. Родена на 6.2.1978 во Скопје. Албанка. Дипломиран професор по биологија, Природно-математички факултет, Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член 
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.