Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

Весна Дамчевска-Илиевска

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 27.11,1961 во с. Жван, Демир Хисар. Македонка. Има завршено Филозофски факултет - Психологија. Магистер по мир и развој.Активности во Собранието:

  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за култура, член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Големото Војводство Луксембург, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Финска, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.