Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

Васил Пишев

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 22.4.1965 во Струмица. Македонец. Магистер по маркетинг, Стопански факултет, Југозападен универзитет „Неофит Рилски“, Благоевград, Република Бугарија. Дипломирал на Факултетот за економски науки - Маркетинг менаџмент, Европски универзитет - Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, член
  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Комисија за економски прашања, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.