Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 Томислав Тунтев
 

Член на СДСМ. Роден на 7.7.1967 во Охрид. Македонец. Доктор на технички науки, Сообраќаен факултет - Белград, Технички факултет - Битола. 


Активности во Собранието:

  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, заменик-претседател
  • Анкетна комисија за скандалот со прислушкувањето, член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, член  
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.