Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

Светлана ЈакимовскаЧлен на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 8.6.1956 во Скопје. Македонка. Дипломиран правник, Правен факултет „Јустинијан I“, Универзитет „Св.Кирил и Методиј“, Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Буџетски совет на Собранието на Република Македонија, член
  • Комисија за оценување на основаноста на Предлогот за покренување постапка за утврдување одговорност на претседателот на Република Македонија, член
  • Законодавно-правна комисија, претседател
  • Комисија за уставни прашања, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Полска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Словачката Република, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.