Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Соња Талевска
 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 25.8.1961 во с. Жван. Македонка. Специјалист дерматовенеролог, Медицински факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за труд и социјална политика, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-член
  • Комисија за здравство, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Белгија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Големото Војводство Луксембург, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.