Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

 

Соња Мираковска


Член на НСДП. Родена на 12.9.1963 во Берово. Дипломирала на УКИМ - Правен факултет.


Активности во Собранието:

  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-претседател
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член 
  • Комисија за култура, заменик-член
  • Делегацијата на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Државата Израел, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Руската Федерација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот Република Унгарија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.