Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

 

Софија Куновска
 

Член на СДСМ. Родена на 31.8.1966 во Скопје. Македонка. Дипломиран актер, Факултет за драмски уметности. 


Активности во Собранието:

  • Совет на Собранискиот канал, член
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за култура, член 
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член 
  • Делегација во Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС ПСЈИЕ), член
  • Делегација во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка на Европа (ПС ОБСЕ), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.