Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Шпреса Хадри

 

Член на ДУИ. Родена на 6.3.1964 во Тетово. Албанка. Има завршено на УЕЈЛ. Магистер.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Комисија за здравство, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Средниот Исток, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Косово, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.