Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Сашо Василевски

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 16.6.1966 во Охрид. Македонец. Доктор интернист.

 

Активности во Собранието:

 • Комисија за надворешна политика, член
 • Комисија за европски прашања, член
 • Комисија за здравство, член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
 • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член 
 • Делегација во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива (ПД ЦЕИ), заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на САД, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот Република Унгарија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шведска, член
 • Интерпартиска парламентарна група за правата на лицата со посебни способности (ИППГ), претседавач
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.