Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Сашо Аќимоски

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 26.4.1975 во Тетово. Македонец. Дипломиран економист, Економски факултет, Универзитет „Св.Кирил и Методиј“, Скопје. Магистер по економски науки.

 

Активности во Собранието:

  • Комитетот за односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, претседател
  • Комисија за економски прашања, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Делегација во Парламентарното собрание на Северноатлантската договорна организација, со статус на придружна делегација (ПС НАТО), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Косово, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.