Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Роза Топузова-Каревска


Член на ЛДП. Родена на 26.7.1954 во Прилеп. Македонка. Магистер по археологија, Универзитет во Белград.

 

Активности во Собранието:

  • Анкетна комисија за скандалот со прислушкувањето, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за култура, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Полска, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Државата Израел, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.