Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Рамиз Мерко

 

Член на ДУИ. Роден на 12.4.1957 во Струга. Албанец. Доктор, специјалист по економија.

 

Активности во Собранието:

  • Буџетски совет на Собранието на Република Македонија, член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-претседател
  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за локална самоуправа, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на балтичките земји Република Естонија, Република Латвија и Република Литванија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.