Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

Рафис Аљити


Член на ДУИ. Роден на 29.4.1959 во Радуша. Албанец.

 

Активности во Собранието:

 • Комитетот за односи меѓу заедниците, член
 • Буџетски совет на Собранието на Република Македонија, претседател
 • Совет на Собраниски канал, заменик-член
 • Комисија за уставни прашања, член 
 • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
 • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член
 • Комисија за култура, заменик-член
 • Делегација во Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС ПСЈИЕ), член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.