Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Павле Трајанов

 

Член на ДС. Роден на 25.12.1952 во с. Д.Радеш, Радовиш. Македонец. Дипломиран правник, со положен правосуден испит, Правен факултет „Јустинијан I“, Скопје. 

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за уставни прашања, член 
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член 
  • Делегација во Парламентарното собрание на Северноатлантската договорна организација, со статус на придружна делегација (ПС НАТО), член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Државата Израел, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Големото Војводство Луксембург, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.