Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Павле Саздов

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 27.12.1983 во Скопје. Македонец. Магистер на науки од областа на информациско-комуникациски технологии, Факултет за информатика, Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Анкетна комисија за скандалот со прислушкувањето, член
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, член
  • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи и од Министерството за одбрана, член 
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Латинска Америка и од Карибите, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Канада, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на САД, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.