Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

Нада Ципушева

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 22.1.1958 во с. Смиљанци, Радовиш. Македонка. Има завршено Филозофски факултет - ОНО, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје. 

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-претседател
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, член
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Средниот Исток, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Романија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.