Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Момчило Аврамоски

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 12.9.1959 во с. Таш Маруништа, Струга. Македонец. Специјалист, Медицински факултет.

 

Активности во Собранието:

  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за оценување на основаноста на Предлогот за покренување постапка за утврдување одговорност на претседателот на Република Македонија, член
  • Комисија за култура, член
  • Комисија за здравство, член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.