Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Марјанчо Николов

 

Член на СДСМ. Роден на 18.10.1971 во Велес. Македонец. Дипломирал на Економски факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје. 


Активности во Собранието:

  • Буџетски совет на Собранието на Република Македонија, заменик-претседател
  • Комисија за финансирање и буџет, претседател
  • Комисија за труд и социјална политика, член 
  • Комисија за економски прашања, заменик-член 
  • Комисија за здравство, заменик-член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Латинска Америка и од Карибите, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.