Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

Марјанчо Колевски

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 29.5.1968 во Кратово. Дипломиран шумарски инженер, Шумарски факултет, Универзитет „Св.Кирил и Методиј“, Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи и од Министерството за одбрана, заменик-член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-член
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Федерацијата на Босна и Херцеговина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Латинска Америка и од Карибите, член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.