Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

Марија Ангелова

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 27.8.1980 во Скопје. Македонка. Магистер по менаџмент на човечки ресурси. Педагошки факултет, Универзитет „Гоце Делчев“; Педагошки факултет „Св. Климент Охридски“, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, отсек - Одделенска настава. 


Активности во Собранието: 

  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-претседател
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за труд и социјална политика, член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Португалската Република, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.