Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Магдалена Манаскова


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 22.6.1981 во Кочани. Македонка. Дипломирала Историја на уметноста и археологија - Филозофски факултет, Скопје. Специјалист за заштита и управување со историски градови за развој на културен туризам, Ритсумејкан Универзитет-Кјото.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за култура, претседател
  • Анкетна комисија за скандалот со прислушкувањето, член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Јапонија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Латинска Америка и од Карибите, член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.