Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

Љубомир Јосифовски


Член на НСДП. Роден на 10.8.1973 во Скопје. Македонец. Магистрирал на УКИМ - Филозофски факултет, историски-архивски науки.


Активности во Собранието:

  • Комисија за уставни прашања, член
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисијата за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член 
  • Делегацијата на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС ПСЈИЕ), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.