Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

 

Љубиша Николиќ
 

Член на СДСМ. Роден на 5.8.1963 во Куманово. Србин. Магистер по заштита на животна средина. 


Активности во Собранието:

  • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член  
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член 
  • Комисија за надзор над спроведувањето на посебната истражна мерка следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи, Управата за финансиска полиција, Царинската управа и Министерството за одбрана, заменик-член 
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Руската Федерација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Хрватска, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.