Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Kaлтрина Азизи

 

Член на ДУИ. Родена на 13.3.1991 во Куманово. Албанка. Има завршено Правен факултет, Државен универзитет Тетово.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Комисија за економски прашања, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот Република Унгарија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.