Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

Јован Митрески
 

Член на СДСМ. Роден на 20.11.1980 во Струга. Македонец. Завршено високо образование. 


Активности во Собранието:

  • Комисија за труд и социјална политика, претседател 
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член 
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член 
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Албанија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.