Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

Јасминка Дамческа

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 25.11.1974 во Скопје. Македонка. Доктор на медицина, Медицински факултет. Во тек магистратура - јавно здравство и специјализација - радиодијагностика.

 

Активности во Собранието:

  • Совет на Собраниски канал, заменик-член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Јапонија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Финска, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.