Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Јамин Синани

 

Член на ДУИ. Роден на 16.6.1967 во с. Речане, Гостивар. Албанец. Има завршено Стоматолошки факултет, специјалист.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за здравство, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
  • Делегација во Парламентарното собрание на Медитеранот (ПС на Медитеранот), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Полска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.