Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

Јагода Шахпаска
 

Член на СДСМ. Родена на 18.3.1964 во с.Тепавци, Битола. Има завршено Медицински факултет - Скопје, специјалист по интерна медицина. 


Активности во Собранието:

  • Комисија за здравство, претседател 
  • Комисија за труд и социјална политика, член 
  • Комисија за европски прашања, заменик-член 
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на балтичките земји Република Естонија, Република Латвија и Република Литванија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Романија, член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.