Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

Горан Милевски


Член на ЛДП. Роден на 1.11.1978 во Битола. Македонец. Дипломиран економист по меѓународна економија, магистранд по менаџмент бизнис администрација на Економски факултет.


Активности во Собранието:

  • Буџетски совет на Собранието на Република Македонија, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Делегацијата на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Канада, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.