Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

Газменд Алији

 

Член на ДПА. Роден на 9.5.1965 во Гостивар. Албанец. Магистер. 

 

Активности во Собранието:

 • Буџетски совет на Собранието на Република Македонија, член
 • Совет на Собраниски канал, заменик-член
 • Комисија за оценување на основаноста на Предлогот за покренување постапка за утврдување одговорност на претседателот на Република Македонија, член
 • Комисија за економски прашања, член
 • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
 • Комисија за труд и социјална политика, член
 • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-член
 • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
 • Комисија за здравство, заменик-член
 • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
 • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
 • Делегација во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива (ПД ЦЕИ), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Хрватска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.