Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Џеват Адеми


Член на ДУИ. Роден на 8.12.1962 во с.Голема Речица, Тетово. Албанец. Дипломиран новинар.

 


Активности во Собранието:

 • Комитетот за односи меѓу заедниците, член
 • Комисија за локална самоуправа, претседател
 • Комисија за уставни прашања, член 
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
 • Законодавно-правна комисија, заменик-член 
 • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
 • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
 • Делегација во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка на Европа (ПС ОБСЕ), заменик-член
 • Делегација во Парламентарното собрание на Медитеранот (ПС на Медитеранот), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Канада, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Руската Федерација, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.