Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Драган Данев

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 2.7.1974 во Кочани. Македонец. Професор по математика, Природно-математички факултет. 

 

Активности во Собранието: 

  • Совет на Собраниски канал, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Средниот Исток, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Полска, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.