Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Даниела Рангелова

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 20.7.1978 во Велес. Македонка. Дипломиран политиколог, Правен факултет, Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, претседател
  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Делегација во Парламентарното собрание на Медитеранот (ПС на Медитеранот), член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Хрватска, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.