Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

Дајанчо Ефтимов

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 18.5.1983 во Струмица. Македонец. Дипломиран правник, Правен факултет „Јустинијан Први“, УКИМ, Скопје.


Активности во Собранието:

  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член 
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Јапонија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.