Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Благородна Бојаџиева

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 29.8.1959 во Неготино. Македонка. Оториноларинолог, Медицински факултет.

 

Активности во Собранието: 

  • Совет на Собраниски канал, заменик-член
  • Комисија за труд и социјална политика, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
  • Комисија за здравство, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Латинска Америка и од Карибите, член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Португалската Република, член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.