Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

Благоја Стојановски
 

Член на СДСМ. Роден на 13.11.1972 во Скопје. Македонец. Дипломиран машински инженер, Машински факултет - Скопје. 


Активности во Собранието:

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Совет на Собранискиот канал, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за локална самоуправа, член  
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Словачката Република, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.