Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Благица Ласовска

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 8.3.1970 во Штип. Македонка. Дипломиран професор по предучилишно образование, УГД Штип. Магистер по менаџмент во образование и образовни политики.

 

Активности во Собранието:

  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Државата Израел, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.