Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

Алим Билали

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 11.8.1985 во с. Скудриње. Македонец муслиман. Во тек постдипломски студии по менаџмент на човечки ресурси на УТМС.

Активности во Собранието: 

  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Исламската Република Иран, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.