Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

Ален Георгијев
 

Член на СДСМ. Роден на 15.10.1974 во Штип. Македонец. Дипломирал на Медицински факултет - Скопје, доктор хирург. 


Активности во Собранието:

  • Комисија за здравство, заменик-претседател 
  • Комисија за уставни прашања, член 
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член 
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член  
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.