СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА


 

РАФИС АЉИТИ

ПОТПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА


 

Контакт информации:
кат I, соба бр. 71
директен тел.  3112-324, локал 300

Лични податоци: 
Роден на 29.04.1959 година во Радуша.Албанец.Брачна состојба: женет
     
Образование:  
Гимназија Зеф Луш Марку во Скопје
Факултет за физичка култура во Приштина
     
Работно искуство:
- Секретар на месната заедница во Радуша. 
- Советник во општина Кондово 
- 2002-2005 -2009 избран за потпретседател на ДУИ 
- 2002 - 2006 пратеник во Собранието на Република Македонија 
- 2004 година координатор на пратеничката група на ДУИ 
- 2006-2008 пратеник во Собранието на Република Македонија 
- 2008 година повторно избран за пратеник во Собранието на Република Македонија 
- Јули 2008 година избран за потпретседател на Собранието на Република Македонија

Активности во Собранието

  • Совет на Собранискиот канал, претседател
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за европски прашања, заменик член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), заменик претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Португалската Република, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.