Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


Пратеници на кои порано им престанал мандатот


1. Абдурахман Алити ПДП
престанок на мандат - оставка ( до 3.10.2002)

2. Владо Бучковски СДСМ
престанок на мандат - функција ( до 31.10.2002 )

3. Тале Герамитчиоски СДСМ 
престанок на мандат - функција ( 12.11.2002)

4. Петар Гошев ЛП
престанок на мандат - функција (до 31.10.2002)

5. Илинка Митрева СДСМ
престанок на мандат - функција (до 31.10.2002)

6. Славко Петров ЛДП
престанок на мандат - функција (до 31.10.2002)

7.  Азис Положани ДУИ
престанок на мандат - функција (до 31.10.2002)

8. Јован Манасиевски ЛДП
престанок на мандат - функција (до 31.10.2002)

9. Арбен Џафери ДПА
престанок на мадат - оставка ( до 31.10.2002)

10. Џеладин Шатку  ДУИ
престанок на мандат - функција (до 12.11.2002)

11. Радмила Шеќеринска  СДСМ
престанок на мандат - функција (до 31.10.2002)

12. Бранко Црвенковски  СДСМ
престанок на мандат - функција ( 7.11.2003)

13. Никола Поповски СДСМ
престанок на мандат - функција ( 7.11.2003)

14. Агрон Буџаку ДУИ 
престанок на мандат - функција ( 7.11.2003)

15. Хазби Лика ДУИ
престанок на мандат - функција ( до 27.06.2003)

 16. Ѓорѓи Спасов СДСМ
престанок на мандат - функција / дипломатија( до 10.09.2003)

17. Илија Филиповски  СДСМ
престанок на мандат - функција ( до 7.11.2003)

18. Зоран Шапуриќ ЛДП
престанок на мандат - функција ( до 7.12.2004)

19. Талат Џафери  ДУИ
престанок на мандат - функција ( до 24.12.2004)

20. Невзат Бејта ДУИ
 престанок на мандат - функција ( до 15.04.2005)

21. Слободан Даневски ЛП
престанок на мандат - функција ( до 15.04.2005)

22. Трифун Костовски   Независни пратеници
престанок на мандат - функција ( до 15.04.2005)

23. Елеонора Петрова Митевска СДСМ
престанок на мандат - функција ( до 26.05.2005) / дипломатија

24. Орданчо Тасев Независни пратеници
престанок на мандат (до 8.06.2005)

25. Коце Трајановски ВМРО-ДПМНЕ
престанок на мандат - функција ( до 15.04.2005)

 
Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.