Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


Пратеници на кои порано им престанал мандатот


1. Јорго Шундовски - Социјал - демократски сојуз на Македонија
престанок на мандат - функција ( до 20.12. 1994)

2. Насер Зибери - Партија за демократски просперитет на Албанците
престанок на мандат - функција (до 20.12. 1994)

2. Киро Поповски - Социјалистичка партија
престанок на мандат  (до 7.12. 1995)

3. Руфи Османи  - Независни пратеници
престанок на мандат - функција (до 25.05.1996)

4.Теодосија Паунов - Либерално - демократска партија
престанок на мандат  (седница, до 26.07.1997)

5. Арбен Џафери  -Демократска партија на Албанците
престанок на мандат - одземање на мандат ( 74 седница, од 24. 07. до 8.10. 1997 )

 

 
Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.