Pratenichki sostav
 
Пратенички составРеџаил Исмаили

 

 Член на ДУИ. Роден на 2.11.1966 година во с. Слупчане, Липково. Албанец. Дипломиран земјоделски инженер, Земјоделски факултет, Приштина.

Активности во Собранието:

  • Национален совет за евроинтеграции, заменик-член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, претседател
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-претседател
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
  • Комисија за економски прашања, заменик-член 
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Исламската Република Иран, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот Република Унгарија, член


Е-пошта: r.ismaili@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.